ალკოჰოლი სიმსივნის განვითარების ალბათობას ზრდის

ალკოჰოლური სასმელების მიღება სიმსივნის განვითარების ალბათობას ზრდის. ამის შესახებ “კლინიკური ონკოლოგიის ამერიკულმა საზოგადოებამ” განაცხადა. ინფორმაციას Business Insider-ი ავრცელებს.

სპეციალისტებს მიაჩნიათ, რომ ალკოჰოლის ნებისმიერი რაოდენობით მომხმარება გავლენას ახდენს სიმსივნის წარმოქმნაზე და უფრო მეტიც, ხელს უწყობს ორგანიზმში ერთდროულად რამდენიმე სახის დაავადების განვითარებას.

კვლევის თანახმად, დღის განმავლობაში 13 გრამი სპირტის შემცველობის სასმელის მიღება 5–17%-ით ზრდის სიმსივნის ალბათობას, ხოლო 100 გრამამდე სასმელის შემთხვევაში, შანსი ორმაგდება.